PÉK fejlesztés várhatóan csúszik némileg

2014. július 28.

by tmichel

A legutolsó bejegyzésünkben arról számoltunk be, hogy szépen halad a munka. Nagyon sok szoftverprojekt életében elérkezik a pillanat, amikor be kell ismerni az elkerülhetetlen csúszás tényét. Mi most megérkeztünk ehhez a pillanathoz. Az új PÉK az átgondolt felületével és vállalható felhasználói élményével egyelőre a jövő homályába veszik.

Januárban, amikor indult az átalakítási projekt, nagyon optimistán egy július végi időpontot tűztünk ki az éles indulásra. Pontosabban a gólyák érkezésével együtt akartuk indítani az új rendszert. Ahogy közeledett ez a dátum egyre valószínűtlenebbé vált, hogy ezt nem sikerül majd tartani. Ekkor kitoltuk augusztus végére az indulást. Ennél tovább már nem lehet halogatni, mert a gólyák már nem tudnak regisztrálni a mostani (2.7.0-ás) PÉK-be, így például a lists.sch szolgáltatásait nem tudnák igénybe venni, ahogy a wiki-t sem tudnák szerkeszteni.

A szomorú tény az, hogy az augusztus végi határidőt sem tudjuk tartani. Ez nekünk fáj a legjobban. Kényszermegoldásként a jelenlegi rendszert alakítottuk át, hogy együtt tudjon működni az auth.sch-val. Ez 2.8.0-ás verziószámmal fog kikerülni hamarosan. Már most is tesztelhető, ha valakit érdekel a dolog. Keressetek minket ircen!

Ezzel a kényszermegoldással a rendszer továbbra is használható marad, mi pedig nyerünk némi időt az új verzió befejezésére. A pontos roadmap egyelőre még nem tisztázott.

A PÉKben az a szép, hogy open source. A kód kint van githubon, és pull- requesteket szívesen fogadunk. Aki kedvet kapott hozzá, hogy alakítsa a Schönherz közéletének egyik fontos pillérét, az ne habozzon. Csak egy git clone-nyi távolságra vagyunk.