Tanfolyamunk

A tavaszi félévek folyamán több alkalmas tanfolyamsorozatot tartunk. Megismerkedhettek a HTML-JS-CSS világával, egy-egy webes keretrendszerrel, illetve a webfejlesztés szakkifejezéseivel, eszközeivel.

Jelentkezés lentebb

2024 tavasz

Szoftverfejlesztés és webes alapok 🚀

2024.02.22. 18:00-20:00
IE220
Király Bálint
Mozsár Máté

A tanfolyamon ismerkedhettek a modern szoftverfejlesztési módszerekekkel és technikákkal, valamint a elsajátíthatjátok webfejlesztés alapjait, és megismerkedhettek a web működésével, a HTML, JavaScript és a CSS nyelvek világával. Ajánlott még a többi technológiai tanfolyam előtt meghallgatni.

Node.js + TypeScript 🤖

2024.02.29. 18:00-20:00
IE220
2024.03.07. 18:00-20:00
SCH-103
2024.03.11. 18:00-20:00
SCH-103
Fekete Sámuel

NodeJS tanfolyam az alapoktól, amely során megismerkedhettek a TypeScript nyelvvel, a NestJS keretrendszerrel. A tanfolyam során felépítünk egy ticket management site-ot, amelyet folytatólagosan a React tanfolyamon fogjátok gyönyörű UI-jal feldobni. Tanfolyamunk végeztével - és körünkhöz való csatlakozással - lehetőséged lesz részt venni az új Node-os projektek tervezésében, illetve a már futó (TanulóSCH, Konzisite, InduláSch) projekt kódbázisának bővítésében.

React ⚛️

2024.03.14. 18:00-20:00
SCH-103
2024.03.18. 18:00-20:00
SCH-103
2024.03.26. 18:00-20:00
SCH-103
Berente Bálint

HTML, CSS és TypeScript tudásunk felhasználásával megismerkedünk az egyik legnépszerűbb frontend keretrendszerrel, a ReactJS-szel, amellyel gyorsan, átláthatóan és stabilan leszünk képesek webes alkalmazásokat fejleszteni. A ReactJS alapjainak bemutatása és gyakorlati alkalmazása mellett megismerkedünk számos hasznos könyvtárral, praktikával és tudással is.

Spring Boot + Kotlin 🍃

2024.03.13. 18:00-20:00
Online
2024.03.20. 18:00-20:00
Online
2024.03.25. 18:00-20:00
Online
Horváth István

Spring Boot és Kotlin előadások, amelyen betekintést nyerhettek egy izgalmas nyelv, illetve egy elterjedt és modern keretrendszer alapjaiba, amellyel akár enterprise minőségű appokat is képesek lesztek fejleszteni. A tanfolyam után adott a lehetőség az SCH-Pincérbe és a CMSch franchise projektekbe való becsatlakozásra. CMSch rendszerünket a közélet rengeteg eseményén megfuttatuk már, mint példul: Gólyatábor, Gólyahét, Qpa, GólyaKörTe, Gólyabál, Simonyi Hackathon.

Jelentkezés


Miért érdemes jelentkezned tanfolyamra?

Körünkben lehetőséged van különböző webes technológiák megismerésére, amelyek használatát valódi, esetenként több ezres tömegeket kiszolgáló alkalmazások fejlesztésén keresztül sajátíthatod el. Nálunk olyan tudásra tehetsz szert, amit később közvetlenül az iparban is hasznosíthatsz. Szeretünk csapatban dolgozni, így fontosnak tartjuk az ezzel kapcsolatos soft skillek fejlesztését is.

Mire számíthatsz a tanfolyamokon?

Tanfolyamainkon lehetőséged van betekinteni az általunk használt technológiákba és projektjeinkbe. Kellemes, baráti atmoszféra, gyakori szakmai poénok és segítőkész segédelőadók várnak. Nálunk nincsenek szigorú előkövetelmények, ha tudod, mik azok az alapvető adatstruktúrák, és hogy hogyan kell elágazásokat írni, már jó vagy. Az egyes alkalmakról minden tudnivalót (előadás témája, mit kell hozni, hova kell menni) előzetesen e-mail-ben fogsz megkapni az előadás előtt.

Sajnos, a férőhelyek száma korlátozott, így a tanfolyam résztvevőinek listáját jelentkezési sorrend alapján alakítjuk ki.

A résztvevők emailben kapnak a jelentkezés lezárása utáni napon értesítést.

A 2024-es tanfolyamaink lezajlottak, a felvételeket megtekinthetitek a YouTube csatornánkon:

Mentorprogram


Mentorprogramunk 2021 tavaszán indult azzal a céllal, hogy hagyományt teremtsünk, és megalapozzuk újoncozási stratégiánkat. Egy-egy tanfolyam lezárása után elkezdődik a mentorálási időszak, minden tanfolyamra indul egy-egy mentorálási munkacsoport, ahol a mentorok begyűjtik a mentorálandó újoncokat, és a hallgatott tanfolyam technológiájában segítenek elmélyedni.

A mentorálás során lehetőséged van tagjaink felügyelete alatt megismerkedni az alapvető munkafolyamatokkal és eszközökkel körünknél, ezzel is segítve szakmai fejlődésed és a lehetőséget megteremtve számodra, hogy a kör vérkeringésébe bekerülhess, azaz beszállj körünk projektjeibe.

Természetesen lehetőséget adunk azok számára is bekapcsolódni a mentorprogramba, akik nem vesznek részt tanfolyamainkon, csupán szeretnének valóban a körbe csatlakozni. Azonban ez csak akkor tud működni, ha úgy érkezel mentorprogramunkba, hogy már van egy alapszintű ismereted a megfelelő keretrendszerben, aminek mentorálási munkacsoportjába jelentkezel.

Hogy a hagyományteremtés valóban sikeres legyen, és kialakulhasson egy stabil mentorrendszer, még sok dolgunk van annak további kidolgozásában. Erre áldoztuk időnk jó részét az elmúlt félévekben.

Egyéb információk

Bátorítunk, hogy érdeklődj nyugodtan, ha még maradt kérdésed akármivel kapcsolatosan. Körünkről és küldetésünkről itt olvashatsz többet.