Mi történt velünk mostanában?

2021. augusztus 22.

by triszt4n

A nyáron sem állt meg a munka a körünkben, ebből szeretnénk egy kis ízelítőt mutatni nektek...

Új projektek

Új blog

Korábban a blogunk csupán egy rövid bemutatkozóval és a blogposztokkal rendelkezett. Azonban már régebb óta tervben volt egy új blog és portfolió oldal összerakása, hiszen jól jön az, ha meg tudjuk mutatni egy csinos weboldalon, mivel foglalkozunk a körnél, kik vagyunk mi. Éppen ezért foglalnak helyet ezen az új weboldalon a projektek bemutatásai, a tagok portfoliója, a tanfolyamok rendje és a részletes Rólunk oldal is.

Sikeresen lefutott a projekt a félév során, Vercel felhőszolgáltatónál került élesítésre a weboldal. A blog már készen áll arra, hogy feltölthessük tartalommal: technológiai posztokkal, Kir-Deves hírekkel és izgalmas projektbemutatókkal.

Bővebb betekintést olvashattok a projekt bemutató oldalán.

Warp drive

A blog előbbi verziójánál is felmerült, hogy jól jönne egy kép hosztolási szolgáltatás a kör életében, hogy ne kelljen külső szolgáltatókra bízni a képeinket, így egy helyen lehetnének a mi kezelésünkben azok. Ezért jött létre a Warp drive először még Go alapokon, aztán most pedig újraindult Ruby on Rails alapokon az Active Storage használatával.

Bővebb betekintést olvashattok a projekt bemutató oldalán.

Ftsrg Next

Az ftsrg, azaz a Kritikus Rendszerek Kutatócsoport megkeresett minket azzal a céllal, hogy segítsünk nekik átdolgozni a weboldalukat, hogy kétféle nyelven is elérhetővé válhasson blog és portfolió weboldaluk, és hogy ezt a rendszert könnyedén lehessen bővíteni.

Ehhez a Gatsby és React keretrendszereket hívtuk segítségül, és már a kódbázis átadására készülünk. Bővebb betekintést olvashattok a projekt bemutató oldalán.

AirsoftSCH

A Schönherz Airsoft Team bízott meg minket azzal, hogy egy olyan weboldalt készítsünk számukra, amellyel könnyedén tudnak játékokat szervezni és híreket közölni, játékjelentkezéseket adminisztrálni és felszereléseket kölcsönadni. Ezzel a projekttel februárban indultunk el, és hamarosan átadásra készülünk.

Új megjelenés

A tavaszi félév elején elkezdtük egyeztetni, hogy tudnánk feldobni a Kir-Dev PR-ját. Arra jutottunk, érdemes volna egy új pólódesignt kialakíttatni, és abban villogni legközelebb GólyaKörTén és egyéb standolásokon.

A design elkészítésére az schdesign-t kerestük meg, és a félév végére össze is jött a végső design. Mostanában indult el a rendelés, hamarosan a nyomtatás is el tud kezdődni.

Sikeres bemutatkozó

Augusztusban a VIK Gólyatáborában nagy sikerrel mutatkoztunk be a gólyáknak. Bemutattuk, mivel foglalkozunk, a leendő elsőévesek élvezték a kiállítás játékait, a projektek bemutatóit, roppant jó kérdéseik voltak, sokukkal tudtunk kellemes szakmai társalgást folytatni.

Örülünk neki, hogy ilyen nagyszerű motivációval készülnek a gólyák nekifutni az egyetemi életnek. Reméljük, a következő tanfolyamidőszakban sokukkal találkozunk majd!

Sok projekt indult, zárult és futott tovább ebben a félévben is sikeresen, lelkes újoncok is bekapcsolódtak a kör életébe. A Simonyi Nyári Táborban készült képünkkel búcsúzom Tőletek ebben a posztban:

Köszönet a fotókért a SPOT csapatának.