PÉK (majdnem 2.6.3) release

2014. január 20.

by tmichel

A PÉK-et (Profil és Körök) a legtöbben a félév végi értékelésleadási időszakban használják, ilyenkor fokozottan próbálunk figyelni a jelentkező hibákra és felhasználói visszajelzésekre.

Az utóbbi időben többször is frissítettük az alkalmazást, javítva a jelentkező hibákat. Volt néhány érdekes is, de többnyire apró, a felhasználóknak kellemetlen problémák jelentkeztek.

A legutolsó hivatalos release óta itt tekinthetitek meg az elvégzett javításokat.

A legérdekesebb hiba nem szerepel a fenti összefoglalóban. Hosszabb nyomozás után kiderült, hogy konfigurációs problémáról van szó. Az SSSL olyan nagy kör, hogy az értékelés leadásnál a formon több, mint 512 mező volt. Az 512 azért fontos szám, mert a szerver csak ennyi HTTP POST paramétert tartott meg, a többit levágta. Valószínűleg az ilyen módon törölt paraméterek között volt a bejelentkezett felhasználó azonosítója is, így a rendszer nem engedte, hogy a formot beküldhesse, mert úgy érzékelte, mintha nem lenne bejelentkezve. Az ezzel a hibával kapcsolatos éjszakákba nyúló hibakeresést köszönöm balonak.

A következő pár hétben még várható pár kisebb-nagyobb átalakítás, a munka főleg a backend oldalon zajlik. A PÉK-kel kapcsolatos jövőbeli terveinket hamarosan egy hosszabb bejegyzésben is kifejtem majd.