PéK v4.0  

New
NestJS
Next.js
Prisma

Mi is ez?

Az alkalmazás a Schönherz Kollégium öntevékeny köreinek adminisztrációs felülete. Az weboldal rengeteg funkcióval rendelkezik. Többek között megtekinthető rajta a körök taglistája és a felhasználók közösségi története.

Történelem

Ez a rendszert már több generáció óta fejlesztik az aktív körtagok: legelőször Kollégiumi Információs Rendszernek hívtuk (KIR), ez a verzió PHP-ban íródott meg. Aztán a projekt méretének növekedésekor újraírtuk JavaEE-s alapokon, OpenAM mellett, és Villanykari Információs Rendszer (VIR) lett a neve. 2015-ben újra aktuális lett a projekt Tech Stack-jének a frissítése, ezért a Ruby on Rails keretrendszerben lett újraalkotva az alkalmazás. A jelenlegi nevét, a PéK-et is ekkor kapta.

Miért érdekes?

Az alkalmazást rengetegen használják, jelenleg több mint 26 ezer felhasználóval rendelkezik az oldal. Emellett sok összetett folyamatot valósít meg az alkalmazás, amiket gyakran az aktuális igényekhez kell igazítani. Új funkciókkal is folyamatosan bővitjük a szoftvert, hogy minél teljesebb felhasználói élményt nyújtson. Ezeknek a kihívásoknak a teljesítéséhez a projektben igyekszünk a legkorszerűbb eszközöket és technikákat használni. Kifejezetten figyelünk a szoftver helyes működésének biztosítására, több mint 200 teszt készült eddig. Emellett szem előtt tartjuk, hogy a projekt továbbra is hosszútávon fejleszthető és karbantartható legyen, ezért jól működő kód review rendszerünk van, valamint statikus analízis eszközöket is használunk.

Jövő

2024-ben elhatároztuk, hogy újraírjuk, hogy a tagjaink jelenlegi tudásával maximalizáljuk a PéK profi működését és a jövőbiztosságát, fenntarthatóságát. Ezért Next.js frontend + NestJS backenddel megyünk tovább, már a tervezést elkezdtük, hamarosan a fejlesztés is beindul, érdemes csatlakozni, ha valami igazán nagy impacttal rendelkezőbe akarsz bedolgozni!