Project

Ftsrg blog

Kész

kir-dev/ftsrg-next
GatsbyI18NextReact

A kezdetek

A projektet nem mi alapítottuk, egyetemünk kutatócsoportja, a MIT tanszékhez tartozó ftsrg néven ismert Kritikus Rendszerek Kutatócsoport kezdte el saját weboldalukat összerakni egy Colorlib scss sablonnal, amely a Bootstrap frontend frameworköt használja. 2021 tavaszán viszont hozzánk fordultak igényükkel, méghozzá a következőkkel:

  • angol nyelvű változat elkészítése (a teljes struktúra duplikálása nélkül),
  • a designhoz illeszkedő sablon kialakítasa további aloldalaknak (pl. projektek, tantárgyak),
  • apróbb hibák javítása

A Kir-Dev kezeiben

Tettünk a statikus oldalak köré egy Gatsby keretrendszert, valamint hozzácsaptunk egy i18next package-et, hogy több nyelven is elérhető lehessen a weboldal. (Ezt internationalization-nek is nevezik, röviden i18n, magyarul nemzetköziesítésként lehet fordítani.)

Az eredmények

Az átadás után nálunk is megmarad a projekt annak érdekében, ha újabb kérést intézne felénk a kutatócsoport - amit szívesen fogadunk -, akkor mi is kényelmesen tudjunk továbbdolgozni a repón.

Örülünk, hogy a kutatócsoport nagy megelégedéssel fogadta a kész projektet, és mi is örvendünk a lehetőségnek!

A Kir-Dev csapatával nagyon jó volt együtt dolgozni: utánanéztek a lehetőségeknek, javasoltak az igényeinknek megfelelő átfogó tervet az oldal továbbfejlesztésére és elkészítették az oldal letisztázott kódját. Köszönjük!

— Dr. Micskei Zoltán, a kutatócsoport vezetője

Támogatóink

Vercel LogoRackhost LogoBetter Uptime Website Monitoring
 hello [kukac] kir-dev.hu

© 2023 Kir-Dev