Circuit board

AgoraSCH

Megszakadt

kir-dev/agora
NestJSReact

Mi a projekt célja?

A weboldal kollégiumi piactérként szolgál, ahol a felhasználók segítséget, termékeket, tudást cserélhetnek, igényelhetnek. Például a következő dolgokat tudná megoldani az Agora szolgáltatása:

  • költözködnöd kell, azonban jól jönne pár segítő kéz ➞ adj fel rá apróhirdetést az Agorán!
  • van a koliban a szobádban egy irodai forgószék, amelyre már nincs szükséged ➞ adj fel az eladására egy apróhirdetést az Agorán!
  • szükséged van egy személyes korrepetálásra analízisből ➞ adj fel rá egy apróhirdetést az Agorán!

Ha sikerül elég motiváltaknak és ambíciózusnak maradnunk a projekt kivitelezőivel, akkor létrejöhet egy integráció a TanulóSCH weboldalunkkal is, hogy a közösségben könnyedén tudjanak az emberek akár tanulótársakat találni egy-egy apróhirdetés feladásával és ahhoz egy tanulószoba foglalásával.

Hogy indultunk?

A projekt a kör életében 2019 tavaszán újoncprojektként indult el, hasonló gondolatokkal - online üzletet szolgáltatni a kollégium közössége számára -, a projekt akkor még e-schop néven futott, Ruby on Rails alapokon.

Jól is haladt a projekt, azonban idővel többen leváltak a projektről, így kicsit elhanyagolódott.

Hol tartunk?

Most egy kicsit újragondoltuk a projektet, jó volt az alapötlet, kicsit tovább generalizáltuk a piactér lehetőségét. Mivel a legtöbb újoncunk 2021 őszén - amikor is újraindítjuk a projektet - a Node + TypeScript terepén gyakorlott, így a Node-os világban tervezzük újraindítani az egészet, Nest frameworkkel.

Újdonságként a Reactet is beépítjük a projektbe mint frontend Javascript framework. Így már egy egész szép stack-et tudhatunk magunkénak egy PostgreSQL adatbázissal és Chakra UI komponens-könyvtárral.

A projekt adatbázis- és strukturális tervezési szakaszában folytatjuk a munkát szeptemberben, így nyitott a projekt a Node kedvelői felé.

Támogatóink

Vercel LogoRackhost LogoBetter Uptime Website Monitoring
 hello [kukac] kir-dev.hu

© 2023 Kir-Dev